Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ACTA: Ο πλήρης έλεγχος του internet.

Το internet, ειναι ένα από τα λίγα μέσα που μπορεί κανείς να εκφράσει τη γνώμη του χωρίς να τον λογοκρίνει κάποιος (τις περισσότερες φορές) ή να του περιορίζει τις δυνατότητες. Και φυσικά, όπως κάθε άλλη υπαρκτή τεράστια δύναμη, το internet πλέον δεν είναι ασφαλές. Άνθρωποι με εξουσία, κρυμμένοι πίσω από νόμους, προσπαθούν να το ελέγξουν. Η πρώτη προσπάθεια, έγινε με το νομοσχέδιο SOPA(Stop Online Piracy Act)/PIPA (Protect IP Act). Ο ίδιος ο Obama, έκανε μια δήλωση για αυτά τα δύο: Stop piracy. Not liberty.  Και είχε απόλυτο δίκιο. Γιατί η Sopa και η Pipa, δεν θα σταματούσαν απλά την πειρατεία, αλλά θα καταργούσαν κάθε ελευθερία που το net έχει. Για να καταλάβετε, σε περίπτωση που ψηφίζονταν, οι εταιρείες θα αποκτήσουν τη δύναμη να μπλοκάρουν ιστοσελίδες που περιέχουν υλικό που τους ανήκει -έστω και σε video- κάτι που σημαίνει ότι σύντομα θα έπρεπε να ξεχάσουμε facebook, youtube και πολλές άλλες ιστοσελίδες… Άλλα τα καταφέραμε. Εκατομμύρια άνθρωποι από όλον τον κόσμο, μπήκαν σε διάφορα sites που μάζευαν υπογραφές εναντίον αυτού του νόμου, υπογραφές που στη συνέχεια θα στέλνονταν στο κογκρέσσο. Το αποτέλεσμα ήταν αυτό που θέλαμε όλοι: Η SOPA, H PIPA, έκαναν αυτό που λένε τα ονόματα τους.
Αλλά η μεγαλύτερη απειλή κρυβόταν ακόμα. Αμέσως αφού δεν ψηφίστικε η sopa/pipa, εμφανίστηκε ένας μεγαλύτερος κίνδυνος. Η ACTA. ACTA σημαίνει Anti-Counterfeiting Trade Agreement,  η πιο απλά, ένας νόμος που κυνηγαει όλους εμάς, από τον nerd που κάνει "arrow to the knee" αστεία στο youtube, μέχρι το fanboy που ποστάρει φωτογραφίες του Darth Vader στο facebook.  Όπως θα καταλάβατε η ACTA έχει ως στόχο την προστασία των Copyrights. Αλλά όχι τόσο απλά. ΟΛΟ το internet θα "αγοραστεί" από την ACTA. Ότι κάνει κάποιος θα ελέγχεται, κάθε βίντεο θα παρακολουθείται, κάθε post στο 9gag θα εξετάζεται. Αν ψηφιστεί η ACTA, δεν θα υπάρχει και e-fhvos φυσικά! Επειδή σε αυτό το άρθρο έχω ήδη παραβιάσει τα δικαιώματα των: Bethesda Studios (Skyrim),
George Lucas (Star wars), και φυσικά τα SOPA, PIPA, ACTA. Ακόμη, αν ψηφιστεί η ACTA, θα παρακολουθούνται όλες οι εμπορικές συναλλαγές στο διαδίκτυο! Και φυσικά, για κάθε παράπτωμα, η ποινή θα αποτελείται από ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ.

Πιστεύω πως το τι πρέπει να κάνετε είναι προφανέστατο. STOP ACTA, NOW!



Θέλετε να μάθετε περισσότερο για την ACTA; Τσεκάρετε το βιντεάκι παρακάτω! :)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου