Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Κολλημένοι στον καναπέ

www.upgreektourism.com
Στο site αυτό μπορεί ο καθένας να συμβάλλει πληρώνοντας με paypal ένα χρηματικό ποσό, όχι απαραίτητα μεγάλο, με σκοπό τη δημιουργία μιας διαφημιστικής καμπάνιας για τον τουρισμό στην Ελλάδα. Αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε από 3 Έλληνες ομογενείς που ζουν στην Αμερική.
Με αφορμή αυτή την προσπάθεια, διακρίνουμε εύκολα πως η ομογένεια είναι αυτή που πονάει περισσότερο για την κατάσταση της χώρας μας. Φυσικά το παραμύθιασμα των ΜΜΕ πως εδώ στην Ελλάδα ζούμε σε μια κόλαση πλέον, έχει πιάσει. Είναι μια εικόνα που έχει μεταφερθεί και στον υπόλοιπο κόσμο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουν ξεκινήσει οι τόσες προσπάθειες από Έλληνες του εξωτερικού να βοηθήσουν μια χώρα που οι περισσότεροι έχουν επισκεφθεί ελάχιστες φορές.
Βέβαια σημασία μεγάλη δεν έχει ο λόγος για τον οποίο έχουν κινητοποιηθεί τόσο πολύ, αλλά ότι τελικά υπάρχει μια δραστηριοποιήση.
Οι αυτόχθονες Ελληνες είμαστε αδικαιολόγητοι για την απραξία μας. Το πιο alternative "κίνημα" που έχει δημιουργηθεί είναι οι αγανακτισμένοι οι οποίοι διαλύθηκαν κατά τις αρχές Ιουλίου στο βωμό της παραλίας και του καλοκαιρινού φραπέ. Πλέον, στις μέρες μας δεν σηκώνεται κανείς από τον καναπέ του για να εκφράσει τη δυσαρέσκεια του για τα τεκταινόμενα, εκτός κι αν ο κόσμος γουστάρει την κατάσταση αυτή (btw, αυτό λέγεται μαζοχισμός).
Θα έπρεπε λοιπόν να θιχθεί λιγάκι ο πατριωτικός εγωισμός μας ώστε επιτέλους να αρχίσει μια μαζική κινητοποίηση των Ελλήνων πολιτών.
Να σκεφτεί ο καθένας μας ότι δεν μπορούν συνέχεια να με ξελασπώνουν οι άλλοι, οι απέξω. Μόνο όταν αποφασίσεις να ξεβολευτείς θα ανακαλυψεις, θα αποκτήσεις κάτι καινούριο και σχεδόν πάντα το καινούριο είναι καλύτερο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου