Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Μην ακούτε τα Μ.Μ.Ε. μας δουλεύουν!!

Δυστυχώς παρατηρώ ότι πολύ από εμάς έχουμε επηρεαστεί υπερβολικά πολύ από την καθημερινή προπαγάνδα τον Μ.Μ.Ε. (ούτε στην Χούντα τέτοια προπαγάνδα)! Στα αλήθεια πιστεύετε ότι το πρόσφατο "Μνημόσυνο 2" θα σώσει την χώρα..; Είναι απλά θέματα λογικής. Από την στιγμή που το πρώτο Μνημόνιο δεν απέφερε αποτελέσματα και επιδείνωσε την κατάσταση πώς είναι δυνατόν να βοηθήσει το δεύτερο; Η ανεργία έχει εκτοξευθεί στα ύψη, οι μισθοί έχουν πέσει στα τάρταρα και η κατάσταση είναι τραγική. Άνθρωποι δεν έχουν να φάνε! Η καταστροφή είναι αναπόφευκτη, η χώρα έχει ΗΔΗ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ! Η προπαγάνδα δε εναντίον της δραχμής αξεπέραστη...Κανείς δεν έχει πει ότι άμα γυρίσουμε στην δραχμή θα ξανααποκτήσουμε οικονομική πολιτική(που τώρα έχουμε παραδώσει στην Ευρωπαική τράπεζα) και σιγά σιγά θα προσπαθήσουμε να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη της αγοράς. Βέβαια και πάλι χρειάζονται πολλές θυσίες, και φυσικά διαρθρωτικές αλλαγές. Αφού αρνηθεί το χρέος, το κράτος θα μπορεί, ελεγχόμενα φυσικά, να τυπώνει χρήμα ώστε να πληρώνει μισθούς και συντάξεις. Ο πληθωρισμός ναι θα αυξηθεί, αλλά οι μισθοί δεν θα είναι ανάγκη να μειωθούν(με δεδομένα δραχμής βέβαια) και αν αναλογιστείτε την κατάσταση δεν θα είναι χειρότερα από ότι σήμερα. Θα παραμείνουν στάσιμοι οι μισθοί και ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ οι τιμές των προιόντων ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΙ θα αυξηθούν, άρα θα είναι και μια ευκαιρία να στραφουμε στα ελληνικά προιόντα, ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΙΔΙΕΣ, και να ενισχύσουμε την ελληνική αγορά. Οι φημολογίες δε ότι δεν θα έχουμε να φάμε είναι ανεδαφικές. Η Ελλάδα δεν παράγει προιόντα; Φρούτα, Κρέατα,ψάρια, χόρτα και λαχανικά; Επιπλέον το πετρέλαιο και φυσικό αέριο για την θέρμανση θα εξασφαλιστεί μέσω μονομερών συμφωνίων με διάφορες χώρες (Κίνα, Ρωσσία, Ιράν κλπ). Επανέρχομαι λίγο στο θέμα των τιμών λέγοντας ότι εμείς οι ίδιοι θα υποτιμήσουμε την δραχμή, με σκοπό την αύξηση της τιμής των ξένων προιόντων, οπότε οι Έλληνες θα στραφούν στα Ελληνικά, και την προσέλκυση επενδύσεων λόγω των φτηνών εργατικών χεριών και των μεγάλων ευκαιριών που θα υπάρχουν. Στα αλήθεια πιστεύετε ότι εταιρίες της Κίνας ή της Ρωσσίας δεν θα θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα; Η οποία θα γίνει μία ανερχόμενη δύναμη στην αγορά. Επιπρόσθετα επειδή τα προιόντα που θα εξάγουμε (πχ λάδι) θα είναι φτηνά λόγω της υποτιμημένης δραχμής σίγουρα θα προσελκύσουν τους ξένους καταναλωτές..Δεν λέω, η κατάσταση θα είναι δύσκολη, θα χρειαστούν σωστές κινήσεις και ριζικές αλλαγές...ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 2 ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.

ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΟΤΙ ΜΟΛΙΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΜΑΣ, ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΩΣ ΕΓΓΥΗΣΗ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ http://www.youtube.com/watch?v=0iq6hOamEvQ (Χωρίς να είμαι ΣΥΡΙΖΑ δείτε το! ,τουλάχιστον από το 4.25)

(και φανταστείτε αυτή η κίνηση επιστροφής στην δραχμή να είχε γίνει το 2009, οπότε και θα αιφνιδιάζαμε τους πάντες, και θα βρισκόμασταν άμεσα σε θέση ισχύος)

To be continued... (με μικρότερο No2 για κουκουλοφόρους)

4 σχόλια:

  1. συμφωνω στο θεμα δραχμη, διαφωνω ομως στο εξης. εχεις αναρρωτηθει ποτε γιατι εισαγουμε ξενα προϊοντα; γιατι τα ελληνικα προϊοντα.. ειναι ΠΙΟ ακριβα. αυτη ειναι η πικρη αληθεια! οταν το ενα κιλο πατατες ο βασιλοπουλος το αγοραζει απο την αιγυπτο 1 ευρω (παραδειγμα δινω δεν γνωριζω τιμες) και ο ελληνας γεωργος το εχεις 1,5 φυσικα και θα προτιμησει τον αιγυπτιο.. δεν τον νοιαζει αν ο ελληνας αγροτης θα διαμαρτυρετε για εισαγωγες και μπουρδες. το συμφερον του κοιταει. γιαυτο δεν χρησιμοποιουνται τα ελληνικα προϊοντα, γιατι απλως ειναι πιο ακριβα, δεν ειπε κανεις ποτε οτι δεν παραγουμε τιποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, δεν διαφωνώ. Απλώς λόγω της υποτίμησης της δραχμής τα προιόντα που θα εισάγουμε θα είναι πολύ πιο ακριβά, διότι η δραχμή θα είναι υποτιμημένη έναντι του ευρώ ή του δολλαρίου, θα έχει πολύ μικρότερη αξία δηλαδή (για αυτό και σου λένε ότι ίσως υπάρξει πρόβλημα με το πετρέλαιο). Τα Ελληνικά Προιόντα όμως θα παραμείνουν στις ίδιες τιμές, συνεπώς οι καταναλωτές θα τα προτιμάνε έναντι των πιο ακριβών εισαγόμενων...- Δυστυχώς η τηλεόραση το έχει πει και αυτό, και βγαίνουν και οι πολιτικοί περήφανοι και το χρησιμοποιούν σαν επιχείρημα για την υπογραφή του PSI :P

    Κατάλαβες τώρα τι εννοώ ή θες να στο εξηγήσω καλύτερα; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγω δεν μιλησα για την δραχμη μιλησα για τα πραγματα ως εχουν και συμφωνω σε ολα μαζι σου και πιστευω πως αν πρεπει να διαλεξουμε αναμεσα σε χρεοκοπια ή στο να γυρισουμε στην δραχμη σιγουρα θα επελεγα το δευτερο, δεν χρειαζοταν περαιτερω επεξηγηση, συμφωνουσα και συμφωνω μαζι σου!

      Διαγραφή
  3. Α καλά, ναι ως έχουν φυσικά και συμφωνώ.. Αν και πολύ φοβάμαι ότι η χρεωκοπία είτε στην δραχμή είτε στο ευρώ είναι αναπόφευκτη πλέον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή